sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Scriitorul zilei_ Miron Cordun, n. 1935   http://ilazu.blogspot.ro/2012/11/scriitorul-zilei-miron-cordun-poezia.html
Andrei Mureşanu,n. 1816  http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_Mure%C8%99anu
Laurenţiu Fulga, m. 1984  http://ilazu.blogspot.ro/2011/11/ion-lazu-o-excursie-in-buila.html



Ion Lazu - O pagină de jurnal, 1995

11 febr. 95. Deja de şapte zile “răstignit pe crucea durerii”, care are acum şi un nume: Zona Zoster! Debut ca al unei crize sciatice, dar după două zile şi jumătate apar erupţiile pe fesa stîngă, mari plaje dureroase, roşcate. Un chin neîntrerupt, zi-noapte, la limita cu insuportabilul. Te întrebi dacă nu ţi se va opri inima de durere. Vine Pan Izverna, confirmă diagnosticul. Nu se întrevede o grabnică însănătoşire, după o săptămînă încă mai ies băşici dureroase – şi nu oricum, ci pe traseele nervilor.
8 martie 95. Mare întrerupere în Jurnal, în principal din cauza Zonei Zoster, care mă chinuie de la începutul lui februarie - şi mai am de tras… dar între timp multe s-au întîmplat / şi de altfel s-a dus iarna, suntem în primăvară, printre zarzări şi caişi înfloriţi…
Azi am dat o raită pe la România literară şi, mare bucurie! I-a apărut Lidiei grupajul de poezii. Debut, cu poza din Sfinţii Apostoli: şapte poezii în chenar frumos, cu prezentarea integrală a textului lui M.C. Vin acasă şi Lidia exultă de bucurie, se uită lung-prelung la toată pagina şi la poza care acum îi place mult. I-am adus şi un smoc de tămîioare. Constanţei Buzea îi lăsasem trei garoafe albe, cu mulţumiri. Tot la România literară am dat un articol despre Basarabia şi la Ziua unul pe aceeaşi temă. Pan I. s-a arătat dispus să scrie despre cartea Lidiei, la apariţie. Vor mai fi şi alţii. Lidia a aranjat o prestaţie cu ocazia aniversării centenar Vinea, la Dalles, poate şi la Giurgiu.
va urma


Cărţile din bibliotecă: Tudor Arghezi.

















ion lazu - Fotografii...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu